Lisnati tart s marelicama

Ako duže vrijeme pratite blog, znate da obožavam marelice. I jedva dočekam ljeto da pravim kolače s njima. Prošlo ljeto sam si i zamrznula no ne volim baš zamrznuto ni voće ni povrće, trudim se sve maksimalno koristiti dok je u sezoni. Ovaj tart mi je pao na pamet kada mi se jeo kolač, a nije mi se dalo ni mutiti ni mijesiti što je vrlo čudno za mene. Bit će da su ekstremne vrućine ili lijenost, nema trećeg, hihi.

Potrebno vam je samo par sastojaka, malo se treba pretrpjeti vrućina zbog pećnice, ako ste strpljivi dočekati da se ohladi i slijedi uživancija. U slast!

*Pravila sam 1 tart s marelicama, 1 s kupinama, a vama pišem količine samo za 1

Lisnati tart s marelicama glavna

Sastojci Lisnati tart s marelicama

  • 100 g lisnatog tijesta
  • 700 g marelica
  • 2 žlice šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 jaje
  • cimet

Priprema:

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva,

Lisnato tijesto odmrznite, te pažljivo razvaljajte u oblik pravokutnika. Ukoliko vam ispadne nepravilno malo odrežite rubove.

Marelice operite te narežite na četvrtine.

Razmutite jaje, premažite tijesto te ravnomjerno slažite nasjeckane marelice tako da oko ruba ostavite malo mjesta, te ga malo podignite (vidi fotku).

Rubove isto premažite jajetom, te probušite par puta vilicom.

Marelice posipajte sa šećerom i vanilin šećerom, te cimetom.

Pecite otp 20-30 min, ovisno o pećnici. Tart bi trebao porumeniti. Ostavite da se ohladi i uživajte u brzoj i ljetnoj poslastici koja ne iziskuje ni puno truda a ni vremena.