O krstarenju & hrani

Prije 4 mjeseca sam bila na krstarenju i mogu reći da sam se vratila puna dojmova i oduševljena! Putovali smo s MSC kompanijom, kruzerom Splendida. 8 dana smo putovali po Mediteranu i prekrasno je to iskustvo. Krenuli smo iz Genove, prva postaja je bila Civitavecchia (pola sata od Rima), pa Palermo, zatim Tunis, Barcelona i na kraju Marseille. Ne mogu reći gdje mi je bilo najljepše jer svaki grad ima svoje čari i svaki grad mi je bio poseban na svoj način, s tim da sam u Rimu bila prije dvije godine i Rim mi je baš prirastao srcu. Ukoliko Vam se ikada ukaže prilika za ovakvim putovanjem nemojte je propustiti. Ukoliko Vas još nešto zanima o samom putovanju pišite i pitajte, rado ću Vam na sve odgovoriti.

Kako je na ovom blogu tema hrana, dobrodošli na prvi post u kategoriji Putujuća žlica! Kako u opisu bloga stoji u Putujućoj žlici planiram objavljivati fotke s putovanja, iz restorana, slastičarnica, gastro događanja…

Odabrala sam fotke hrane s krstarenja da Vam malo dočaram što smo jeli, a i fotke meni služe kao inspiracija. Nadam se da će i Vas inspirirati i potaknuti na nešto novo. Moram Vam napomenuti kako smo na kruzeru hranu imali non stop dostupnu. U buffetu su se izmjenjivala jela kroz cijeli dan i u cijenu aranžmana je bila uključena hrana. Hrana je bila raznovrsna i izvrsna. U cijenu smo imali uključenu i večeru koja se sastojala od par sljedova i koja je mene uvijek iznova oduševljavala! Na izbor smo imali par menija i mogli smo birati i kombinirati. Stvarno se za svakoga nađe ponešto. Mene su najviše oduševile rolice od patlidžana i nikako da ih i sama pravim, iako to već dugo imam na umu. Oduševila me i pašteta na kojoj je bio dimljeni losos, škampi, kozice… Upriličili su i talijansku večer (kako je brod talijanski) tako da smo jeli i izvrstan tiramisu. Oduševila me i panna cota, sorbet (koji nisam fotkala) je bio izvrstan i potaknuo me da se i sama okušam u pripremi… Što se tiče pića, uzeli smo s još jednim parom (koji su nam bili ooodlično društvo) paket vina i na jednoj od fotki ćete vidjeti vino koje je mene najviše oduševilo. Uživali smo i u voću, kolačima, kavicama i u apartmanu, na terasi, dok je brod plovio… Nevjerojatno dobar i lijep osjećaj. Inače obožavam putovati i jedva čekam da nam se ponovno ukaže prilika za nekim putovanjem.

Na kruzeru ima tako puno različitih ljudi i to je još jedna od čari ovakvog putovanja.

Sve je fotografirano s mobitelom, tako da se ispričavam što su neke od fotki mutne – brzo su nastale i nije baš bilo svijetla. Nisam fotkala sve što se jelo i vidjet ćete većinom riblje menije,jer ja i nisam neki veliki ljubitelj mesa, a i htjela sam iskoristiti to što imam prilike tako često jesti ribu.

Kozice na salati od kupusa, s kremom + limun i grejp

Fantastične rolice od pohanog patlidžana punjene sirom, s malo umaka od rajčice i bosiljkom

krstarenje klopa0

Ravioli

Frigane lignje sa hrskavim povrćem (hrskavo povrće mi je otkriće)

krstarenje klopa1

Meso s umakom od gljiva, malo kuhane brokule, dekorirano ružmarinom + trokutić od lisnatog tijesta

Ovo je jeo suprug i iskreno već sam i zaboravila što je to bilo (hrpa toga se izmijenjala u tako malo dana) ,ali mi se jako sviđa kako je posluženo.

krstarenje klopa3

Tjestenina u umaku od rajčice s malo morskih plodova (bila je odlična i baš je imala okus po morskim plodovima)

Riblji file sa hrskavim celerom (isto otkriće)

krstarenje klopa4

Škamp, komad lignje i file + malo rokule, kupusa i mrkve

Riblje okruglice poslužene s tartarom (jako mi se svidio način serviranja)

krstarenje klopa5

Dimljeni losos poslužen na ribljoj pašteti (oduševljena sam prezentacijom ovog jela)

20150114_182933

Škampi + rižoto s mrkvom i tikvicama (bili su izvrsni)

20150116_190849

Od deserata sam pofotkala jedino tiramisu i panna cotu – prefino je bilo i jedno i drugo

krstarenje klopa2

Ovo su bile fotografije s večere (još je dosta toga bilo, ali sam ono meni najfinije i najdraže pofotkala, osim sorbeta koji je bio savršeno osvježavajuć).

Uživanje u apartmanu i na balkonu

krstarenje klopa8

Kokteli (blue lagoon), na talijanskoj večeri, izvrsno vino & kavica sa zalaskom sunca

krstarenje klopa6

Pozdravljam Vas s dvije fotke iz Rima,nisam mogla a da tamo ne smažem ništa, hihi.

krstarenje kloparim

U nekoj od sljedećih Putujućih žlica će biti i fotke s tržnice iz Barcelone, fotke iz Tunisa, iz meni jednog od najdražih gradova – Rovinja… svašta nešto pripremam. Nadam se da Vam se sviđa ovakav tip postova, do čitanja :*

Sastojci O krstarenju & hrani

Priprema: