Keksići rubini

Predlažem vam još jedan recept, u moru slatkih recepata za keksiće – keksići rubini. Ovaj recept sam prije 3 godine pronašla na Coolinariki. Izgledali su mi efektno na fotografiji, imala sam različitih domaćih pekmeza i bacila sam se na pečenje. Recept sam malo izmijenila, link za original je na kraju. Te godine sam napravila puno vrsta i nosila ih u svoj rodni kraj. Sjećam se da su oko mene svugdje bili sastojci, plehovi za pečenje i kreativni nered, a ja sam bila sva sretna jer je to ono što volim raditi i što me opušta. Ove godine, ako pratite blog, znate da neću vjerojatno praviti ništa, a i da neću ići u svoj kraj. Zato sam ranije napravila keksiće, da uživamo u njima uz čaj i dekorirani stan. Možete ih držati duže vrijeme u poklopljenoj posudi. A sad se bacimo na recept i fine, mirisne keksiće.

KEKSICI RUBINI glavna

Sastojci Keksići rubini

  • 230 grama maslaca
  • 1 jaje
  • 105 grama šećera u prahu
  • 330 grama glatkog brašna
  • 1 vanilin šećer ili limun šećer
  • pekmez po želji

Priprema:

Od navedenih sastojaka umijesite prhko tijesto. *Za dobro prhko tijesto je bitno koristiti hladan maslac, imati hladne ruke i brzo za zamijesiti. Ostavite tijesto da odmara barem pola sata u hladnjaku.

Kada je tijesto odmorilo oblikujte ga u kuglice otp veličine oraha, i  napravite što dublju rupicu u sredini (kako bi nakon pečenja stavili pekmez). Poslažite ih na pleh za pečenje na koji ste prethodno stavili papir za pečenje. *Pazite da imaju razmak da se ne bi slijepili jer će narasti malo u pečenju.

Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva otp 10 minuta.

Kada su keksići pečeni, u svaku udubinu stavite pekmez, te ih vratite u isključenu pećnicu na 10 minuta kako bi se pekmez stvrdnuo.

Po želji posipajte šećerom u prahu kada se ohlade.

U slast!

*Original recept: http://www.coolinarika.com/recept/996867/